Villamoson utazók kezéből tépte ki a mobiltelefonokat egy férfi Budapesten

A Pesti Központi Kerület Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit 4 rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és 2 rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolt az ügyészség. 

Az ítélet szerint a terhelt mobiltelefonokat lopott – a legtöbb esetben úgy, hogy villamoson utazó személyek kezéből kitépte az eszközöket, majd a járműről leszállva elfutott a helyszínről. Egy alkalommal egy parkoló autóból, egy másik esetben pedig egy számára szívességből ideiglenes lakhatást biztosító személytől is lopott mobilkészüléket.

Az előkészítő ülésen a terhelt beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hirdetett az ügyben: a vádlottat 1 év 2 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerését, megbánását, egészségi állapotát, valamint az időmúlást. Súlyosító körülményként értékelte ugyanakkor a terhelt büntetett előéletét, a többszörös halmazatot, továbbá azt, hogy a vádlott sorozatosan és az egyik alkalommal egy kiskorú sértett sérelmére követte el a bűncselekményeket. 

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért a vádlott és védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !