Videón, ahogyan egy motorost üldöznek a rendőrök Székesfehérváron

Büntetőeljárás is indult az ellen a motorkerékpáros ellen, aki szabálysértés elkövetésével hívta fel magára az egyenruhások figyelmét - közölte a rendőrség.

Nem tett eleget a „kötelező haladási irány jobbra” közúti jelzőtábla utasításának egy motoros Székesfehérváron, a Palotai úton, és a Mészöly Géza utcai kereszteződésben egyenesen továbbhaladt az Új Csóri úti körforgalom irányába. A szabálysértésen tetten ért járművezető ezt követően a rendőri felszólításnak sem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért őt a járőrök megkülönböztető fény és hangjelzéssel követni kezdték. A motorkerékpáros a Szent Flórián körúton, később a Berényi úton a városból kifelé tartott, majd visszafordult, és az egyenruhások a Csalai út – Nagyszombati út kereszteződésénél állították meg biztonságosan.

A rendőri ellenőrzést során az 54 éves székesfehérvári vezető együttműködő volt, és elismerte a szabálysértések miatti felelősségét. Az intézkedés alkalmával az is megállapítást nyert, miszerint a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezett, továbbá a járművet - amelynek hatósági engedélyébe bejegyzett műszaki érvényességi ideje egy éve lejárt – a közúti forgalomból korábban kivonták. 

A szabálysértéseket halmozó férfival szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrségre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !