„Ugye már tudod, mi fog következni?” - Videón a kecskeméti fegyveres trafikrablás

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy kecskeméti dohánybolt alkalmazottjára pisztolynak látszó tárgyat szegezve elvitte a bevételt. A rabló – európai elfogatóparancs alapján – Németországban került kézre.

A vádirat szerint a sásdi férfi - az ügy vádlottja - röviddel azután, hogy őt a bíróság más ügyben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2022. március 16-án, délben az arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti dohányboltba. Ott egy szekrénytáras pisztolynak látszó tárgyat szegezett az üzletben tartózkodó eladóra, miközben közölte vele, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”. A rabló ezután felszólította a sértettet, hogy a napi bevételből a papírpénzt tegye bele egy zacskóba. A pisztolyt valódinak vélő, megrettent nő az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és azt átadta a rablónak. A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe, ám miután kiderült, hogy az nem zárható,  az üzlet kulcsának átadását követelte tőle. Távozáskor a nő mobiltelefonját is magával vitte, amelyet utóbb a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók egy közeli épület ablakpárkányán megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A felelősségre vonás elől megszökött rablót európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el és átadták a magyar hatóságoknak.

A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !