Szentendrére csalták az újpesti vállalkozót azzal az ígérettel, hogy megadják neki a tartozásukat, azonban a fizetés helyett megölték

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helyben hagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben az elkövetők Szentendrére csalták hitelezőjüket, egy újpesti vállalkozót azzal az ígérettel, hogy megadják neki a tartozásukat, azonban a fizetés helyett megölték.

A Fővárosi Főügyészség emelt vádat három férfival szemben minősített emberölés, valamint csoportosan elkövetett vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A Fővárosi Törvényszék előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntette, valamint társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt az egyik vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy 25 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A másik férfit 19 év fegyházbüntetésre, 1.125.000 forint pénzbüntetésre, társukat 11 év fegyházra és 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az egyik férfi 2018 év végén 10.000.000 forint kölcsönt vett fel a későbbi sértettől, akinek többszöri felszólítása ellenére is halogatta annak visszafizetését, az szándékában sem állt. Ellenben elhatározta, hogy a sértettet meg kell ölni, terve véghezviteléhez megnyerte a vele baráti kapcsolatban álló férfiakat. 2019. május 6-án, délután, a pénz visszaadásának ígéretével, a férfi a hitelezőjét Újpesten az autójába felvette, majd csatlakozott hozzájuk a társa, míg a harmadik férfi egy szentendrei külterületen előre megásott sírgödörnél várta őket. 

Az egyik férfi a gépjárműben a sértettet egy zsineggel megfojtotta, majd a sírhelyhez érve a banda a meghalt hitelezőt megszabadította értékeitől és elásták. A zsákmányolt órát és ékszert később eladták, a sértettől elvett, mint egy 60.000 forint készpénzen megosztoztak.

Az ítéletet az eljáró ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik azzal szemben teljes körű fellebbezést jelentettek be, vitatva annak ténybeli megállapításait és jogi indokolását.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte mindhárom vádlottnál.

A másodfokú eljárás befejezését valamennyi vádlott letartóztatásban várja. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !