Rendőrnek, illetve honvédelmi minisztériumi dolgozónak adta ki magát egy csaló

Hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen egy férfit, aki 2019 és 2021 között előbb a börtönből egy társkereső segítségével elítéltként, majd a szabadulása után honvédelmi minisztériumi dolgozónak vagy rendőrnek adva ki magát csalt ki pénzt két embertől.

Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a bíróság az előkészítő ülésen jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a többszörös visszaeső vádlottat.

A tényállás szerint a férfi hasonló jellegű bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetését töltötte, a börtönből, egy internetes társkereső segítségével ismerkedett meg az egyik sértettel. Hol órával kapcsolatos üzletre, hol egy állítólagos balesettel kapcsolatos költségekre hivatkozva kért kölcsön tőle összesen csaknem hatmillió forintot.

A szabadulása után a férfi az interneten ismerkedett meg a másik sértettel is, akinek közlekedési baleset helyszínén készült, illetve egyenruhás képeket küldött, ezekkel támasztva alá állítását, hogy rendőrként dolgozik - ismertette a szóvivő.

Hozzátette, a második sértettől a vádlott elhagyott pénztárcában maradt albérleti díjra, közös házvásárlásra hivatkozva csalt ki különböző összegeket, valamint egy nyomozásra hivatkozva kölcsönkérte az arany ékszereit, amelyeket azután egy ismeretlenül maradt embernek értékesített.

Az okozott kár összesen csaknem kilencmillió forint volt.  

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügy a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !