Nem tartotta be a követési távolságot, tömegkarambolt okozott egy budapesti férfi

A budapesti férfi által okozott balesetben egy tehergépjármű és négy személyautó ütközött össze Székesfehérvár külterületén.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást egy 56 éves budapesti lakossal szemben.

A férfi a 8-as számú főúton, Székesfehérvár külterületén közlekedett Várpalota felől az M7-es autópálya irányába Skoda típusú személygépjárművével a külső forgalmi sávban. A sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó Opel típusú személygépkocsi mögött és miután az Opel vezetője forgalmi okok miatt hirtelen lassítani kényszerült, a Skoda hátulról nekiütközött. Az Opel az ütközés következtében nekicsapódott az előtte haladó Toyota típusú személyautónak, ami az ütközés hatására az előtte haladó személyautónak csapódott. A feltorlódott sorban még további két gépjármű ütközött össze. A baleset következtében az egyik balesetben érintett személyautó vezetője súlyos, míg további két személy könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !