Nem ijedt meg a dohánybolti rablótók a kétgyermekes eladónő

Nem ijedt meg, ösztönösen küldte el a rablót – ezt mondta az a dohánybolti eladó az RTL Híradónak, akitől egy nő követelte a bevételt pénteken Újpesten. Egy fegyverre hasonlító tárgyat szegezett rá, de a kétgyerekes anya elzavarta, és hívta a rendőröket. A nő elmenekült, de másnap visszajött, és azt kérte, ne tegyenek feljelentést. Ezután megint eltűnt, a rendőrök még keresik.

Az eladó az RTL Híradónak telefonon azt nyilatkozta: eleinte nem gyanított semmi rosszat. "Én nyugodtan megkérdeztem, mit adhatok? Ő közölte, egyszer mondja el, négy másodpercem van kipakolni a kasszát. Én közöltem vele, hogy fáradjon ki a boltból, mert hogy, biztos, hogy nem. Akkor ugye rám fogta a fegyvernek látszó tárgyat" - mesélte.

A felvételen is látszik, hogy az eladónő meg sem rezzent, ösztönösen küldte el a rablót, pedig nem tudhatta, hogy éles fegyvert szegez-e rá.

"Mondta, hogy csőre van töltve (a fegyver), s mondtam akkor, hogy jól van, hát hívjuk a rendőröket. Látszódott rajta az a megtorpanás, hogy erre ő nem készült fel, hogy én ellent fogok neki mondani"  - nyilatkozta az eladónő.

A nő akkor elment, de másnap újra rögzítették a kamerák, amint testvérével újra visszatér a dohánybolthoz. Ő nem ment be, fivére próbált beszélni az eladónővel, de aznap nem ő dolgozott.

"A kolléganő elmagyarázta neki, hogy akire ráfogta a fegyvert, annak két kiskorú gyermeke van, úgyhogy biztosan nem lesz visszavonva a feljelentés" - jelentette ki az eladónő.

A rendőrök az RTL Híradónak azt írták rablás kísérlete miatt még keresik a nőt. Az ORFK volt főnyomozója szerint elkeseredésében mehetett rabolni a dohányboltba, még maszkot sem húzott.

"Mindenki tisztában van vele, hogy bent (a dohányboltban) kamerafelvétel készül róla. Valószínűleg nem volt már semmi más lehetősége, hogy pénzt szerezzen. Vállalta ezt a kockázatot is, annak érdekében, hogy ezt a pénzt, ahol szükséges, felhasználja" - magyarázta Kátai Elek, az ORFK volt főnyomozója.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !