Miután vascsővel megverték, kést szorítottak a miskolci férfi nyakához, hogy nyissa ki a pinceajtót

Szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a két férfit, akik tavaly januárban kiraboltak, és megfenyegettek egy miskolci lakost - tájékoztatta az MTI-t a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

Azt írták, a vádlottak tavaly január 21-én délelőtt bementek az egyedül élő sértett ingatlanának udvarába, ahol a ház alatti pinceajtón lévő lakatot próbálták meg egy hosszú vascsővel leverni. A sértett felfigyelt a zajra, majd kiment és kérdőre vonta a vádlottakat. Miután nem tudtak elmenekülni visszamentek a tulajdonoshoz, akit az elsőrendű vádlott a nála lévő vascsővel többször is megütött.

A bántalmazást a házban is folytatták, majd mindkét vádlott értékeket kezdett keresni. A sértett ezalatt megpróbált kijutni az ingatlanból, azonban az elsőrendű vádlott magához vett egy kést, amelyet a férfi nyakához szorított, és arra utasította, nyissa ki a pinceajtót. Amíg a másodrendű vádlott a pincében volt, a sértettnek sikerült elszaladnia és értesítenie a rendőrséget. A támadók gázpalackokat, televíziót, mélynyomó ládát és egyéb elektronikai eszközöket vettek magukhoz, majd elmenekültek a helyszínről - írták.

A tájékoztatás szerint a bíróság társtettesként, felfegyverkezve elkövetett rablás és magánlaksértés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat nyolc év hat hónap szabadságvesztésre és kilenc év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat hét év hat hónap szabadságvesztésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint egyetemlegesen kötelezte a terhelteket a sértett kárának megtérítésére is. Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !