Miközben a mentőorvos egy sérültet látott el Budapesten, egy tolvaj a mentőkocsiból lopott

Miközben a mentőorvos egy sérültet látott el a Blaha Lujza térnél, egy tolvaj a mentőkocsiból lopott. Az eset május 2-án történt a VIII., Blaha Lujza térnél, a Népszínház utca sarkánál. Egy sérültet a mentőorvos látott el, majd betették az autóba, és elindultak vele a kórházba. A mentőorvos útközben vette észre, hogy a mobiltelefonját, amit korábban a gépjárműben hagyott, eltűnt. Ekkor értesítette a rendőröket.

"Kollégánk nézte vissza a térfigyelő kamerák felvételeit, amiken látszott a bűncselekmény" – mondta Mártonhegyi Milán főtörzsőrmester, körzeti megbízott. 

"Amíg a mentősök ellátták a sérült férfit, a tolvaj odament a mentőkocsi mellé, egy óvatlan pillanatban kivette belőle a telefont, majd továbbállt. A ruházata alapján és az adatgyűjtés során megállapítottuk az elkövető személyazonosságát. Bejelentett lakhelye nem volt. Másnap járőrszolgálatot láttunk el a kollégámmal, Fabu Ferenc zászlós, körzeti megbízottal, és észrevettük, hogy egy Diószegi Sámuel utcai házból lép ki a keresett férfi. Egyből felismertük, és indultunk is felé. Ő is észrevett minket, és vissza akart menni a házba, de pechjére a kapu már bezáródott, így nem tudott elmenekülni. Tettét azonnal beismerte. Elmondta, amikor meglátta, hogy egy sérülttel foglalkozik mindenki, odament a mentőautóhoz, és benézett, milyen értéket tudna onnan elvinni. A mobiltelefont már tovább is adta egy ismerősének." - mesélte el a történteket a főtörzsőrmester.

Sz. Tamást (39) szabálysértési értékre elkövetett lopással gyanúsítják, szabadlábon védekezik. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !