Menekülés közben defektet kapott és az árokban kötött ki az utasokkal teli csempészautó

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy grúz férfit. A járőrök az elkövető bevándorlókkal teli, láthatóan túlterhelt autóját hiába próbálták megállítani, az nagy sebességgel továbbhajtott, később defektet kapott és az árokban kötött ki.

A vád szerint a grúz férfi vállalta, hogy Szerbiából Magyarországra szökött, az EU tagállamaiban tartózkodási engedéllyel nem rendelkező hatásértőket segít Németországba juttatni. A migránsok a szállításuk megkezdését megelőzően fejenként több ezer eurós összegeket helyeztek letétbe, amelyből sikeres célba érkezés esetén az embercsempész is részesült volna.

2023. március 19-én, reggel, a grúz férfi – az ismeretlen megbízójától a mobiltelefonjára kapott GPS koordináták alapján – a szerb-magyar határ közelében egy lengyel honosságú személygépkocsiba 8 migránst vett fel. Haladása során a Bács-Kiskun vármegyei járőrök követték a szemmel láthatóan túlterhelt járművet, majd fényjelzést adva megpróbálták megállítani. Az embercsempész azonban a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem nagy gázt adva megpördült az úttesten és ellenkező irányba továbbhajtott. Menekülés közben az utasokkal teli jármű defektet kapott és a menetiránnyal ellentétes oldalon lévő árokba sodródott. A baleset során senki nem sérült meg.

Az ügyészség a grúz férfit az embercsempészés súlyosabban minősülő bűntette miatt két hónapon belül bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért vele szemben 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki, 3 év 4 hónapra Magyarország területéről kiutasította, továbbá a mobiltelefonját elkobozta. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !