Megölte gyermekkori barátját, majd lefeküdt aludni a szabolcsi férfi

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják azt a férfit, aki közös italozás után több késszúrással megölte gyermekkori barátját - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a 45 éves vádlott és vele egykorú barátja már az általános iskola óta ismerték egymást, majd közös munkahelyen dolgoztak, baráti kapcsolatot ápoltak.

Az italozó életmódot folytató sértett felkereste a vádlottat a lakásán, hogy aláírasson vele egy munkahelyi jelenléti ívet. A két férfi közös italozásba kezdett, amelynek során legalább egy liter pálinkát elfogyasztottak.

A két ittas férfi összeszólalkozott, lökdösték egymást, dulakodtak, a vádlott többször meg is ütötte a sértettet. A verekedés miatt a vádlott felesége és gyermekei elhagyták a lakást, de az asszony rendőrt hívott a lakásukhoz, mert arra gondolt, hogy elfajulhat a dulakodás.

Ezt követően a fotelből felállni nem tudó sértettet a vádlott tovább bántalmazta, a száját befogta, többször megütötte, majd egy zsebkéssel a férfit a nyakán többször megszúrta. A szúrások miatt a sértett elvérzett. A vádlott lefeküdt aludni a hálószobában - ismertették.

Az ügyészség a vádlottra életfogytig tartó fegyházbüntetést kért és azt, hogy legkorábban 26 év után bocsáthassák feltételes szabadságra - tudatták a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !