Keresés ebben a blogban

Megöléssel, torkuk elvágásával fenyegettek meg egy leszbikus párt az egyik budapesti villamoson

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a villamoson nőket késsel fenyegető férfi büntetésének helyben hagyását indítványozta.

A Budapesti IX. kerületi Ügyészség 2022 februárjában emelt vádat egy erőszakos magatartásai miatt már többször elítélt, jelenleg 35 éves férfivel szemben közösség tagja ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2023. március 30-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki a vád tárgyává tett bűntettben, amelyért őt 5 év börtön fokozatú végrehajtandó szabadságvesztéssel és 5 év közügyektől eltiltással sújtotta.

Az ítéleti tényállás lényege szerint 2021. szeptember 20-án 20.40-21.00 óra közötti időben a Budapest IX. kerületben közlekedő 52-es járatszámú villamoson utazott a vádlott a Határ úti metrómegálló felé. Utazása során felfigyelt és odalépett két egymással szemlátomást érzelmi kapcsolatban lévő, egymás kezét fogó nőhöz, majd hangosan szidalmazni kezdte azokat szexuális beállítottságuk miatt. Őket megöléssel, torkuk elvágásával is megfenyegette. A vádlott, hogy mondatainak nyomatékot adjon elővett egy 9 cm pengehosszúságú kést a ruházatából és a két nőt tovább fenyegette azzal, hogy nyakon fogja őket szúrni azért, hogy elvérezzenek.

A vádlott hangoskodására a villamos vezetője is felfigyelt, őt a jármű utastájékoztató rendszerén keresztül magatartása befejezésére szólította fel, azonban a vádlott szúró mozdulatokkal tovább ijesztgette a sértetteket. Eközben a villamos a végállomására befutott, a vádlottat a járművezető az első ajtón keresztül leszállította, a két sértettet pedig a BKV sofőrvárójába kísérte és rendőri intézkedést kért. A vádlottat a közeli aluljáróban a kiérkező rendőrjárőr elfogta, a támadásul használt kés tőle előkerült.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott büntetése enyhítése, míg védője enyhébb bűncselekmény, zaklatás vétsége megállapításáért és a büntetés enyhítése céljából élt fellebbezési jogával.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását azzal kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál azzal, hogy az elbírált bűntettet 2 rendbeliként minősítse.

A vádlott letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !