Két gyalogost gázolt el a zebrán egy férfi Székesfehérváron, egyikük életét vesztette

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a zebrán gázolt el két nőt Székesfehérváron, egyikük életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi Székesfehérváron közlekedett az Új Csóri úton a Palotai út irányából a 8. számú főút irányába 50-55 km/óra sebességgel. A két nő - leszállva a helyijáratos autóbuszról - a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni. Amikor megkezdték az átkelést, a vádlott a gyalogosoktól legalább 68 méter távolságra haladt és a fényjelzőkészülék már 2 másodperce piros jelzést mutatott. A vádlott azonban sem a gyalogosokat, sem piros jelzést nem észlelte, mert balra, a pékség felé akart kanyarodni, és figyelmét a pékség felirata kötötte le. A gyalogosok már a két forgalmi sávot elválasztó terelővonalnál jártak, amikor a férfi nekik nem adott elsőbbséget, őket a jármű elejével fékezés nélkül elgázolta. Az ütközéskor mindkét sértett a gépkocsi motorháztetőjére, szélvédőjére, majd pedig az aszfaltra csapódott.

Az egyik nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítását követően elhunyt, míg a másik sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !