Ittasan és bedrogozva kidöntött egy tűzcsapot, majd autójával egy üres étterembe hajtott tavaly egy zalaegerszegi férfi

Ittasan és bedrogozva kidöntött egy tűzcsapot, majd autójával a portált átszakítva egy üres étterembe hajtott egy zalaegerszegi férfi, aki ellen most emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

A Zala Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 38 éves férfi tavaly Amszterdamban vásárolt marihuánát, amelyből több alkalommal is szívott cigaretta formájában. Az ominózus napon is ezt tette, de emellett erősen le is ittasodott, amikor az esti órákban hölgyismerősével mulatozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen.

Éjjel egy óra körül a férfi a volán mögé ült, utasként pedig nőismerősét szállította. Az ittasságából és a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt a járművel egy kanyarban letért az úttestről, és kidöntött egy tűzcsapot, az ütközést követően azonban tovább vezette a személygépkocsit.

Nagyjából egy kilométerrel távolabb egy kereszteződésben balra akart kanyarodni, mégis egyenesen haladt tovább, felhajtott a járdára, majd egy ingatlan - a rendőrség akkori közlése szerint egy üres étterem - nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott.

A férfi és utasa a balesetet követően a gépjárműből kiszállt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog távozott.

A vádiratban az ügyészség a férfira kábítószer birtoklása és ittas járművezetés miatt pénzbüntetés kiszabását és járművezetéstől való eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !