Keresés ebben a blogban

Három csalás, egy gépjárműlopás és tizenegy autófeltörés írható egy miskolci férfi számlájára

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint két miskolci hotel és egy nyaraló szolgáltatásait vette igénybe úgy, hogy az ellenérték kiegyenlítése nem állt szándékában. Emellett a gyanúsított egy gépjárműt is eltulajdonított a benne hagyott indítókulcs segítségével, illetve további tizenegy autót tört fel értékek után kutatva, többek között készpénzt, rádiót, telefontöltőt és egyéb ingóságokat vett magához.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a férfi személyi körülményei kellően nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, mivel az eltulajdonított tárgyak egy része még nem került elő. Megalapozott következtetés vonható le a bűnismétlés lehetőségére is. Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés végleges.

A rendőrség közleménye szerint a 28 éves miskolci férfi eleinte különböző helyi szállodákban eltöltött napok és szolgáltatások igénybevétele után azokból úgy távozott, hogy fizetni már a bejelentkezésekor sem állt szándékában. Az elkövető később Miskolcon, a Testvériség utcából elvitt egy személygépkocsit is, melyet utána jogtalanul használt. A férfi 2023. május elejétől Miskolcon városszerte gépkocsifeltőréseket követett el, összesen tizenegy autót szemelt ki, amikből leginkább készpénzt, hangszórót, üdítőket, fülhallgatót tulajdonított el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !