Halálra verte beosztottját egy kecskeméti szeszfőzdés

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az alkalmazottja életét kioltó Bács-Kiskun vármegyei férfival szemben kiszabott büntetés helybenhagyására tett indítványt.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint egy férfi az általa üzemeltetett szeszfőzdében, ittas állapotban vitázni kezdett a sértettel az eladott pálinkáért kapott pénz miatt. A vita hevében az elkövető a sértettet ököllel többször megütötte, majd miután áldozata a földre került, egy szerszámnyéllel és eszköz nélkül is kitartóan bántalmazta, csontjait több helyen eltörte. A sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. A letartóztatásban lévő férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést elsődlegesen a cselekmény halált okozó testi sértés bűntetteként történő minősítése, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a vádlott cselekményét is helyesen minősítette és a kiszabott büntetés enyhítése sem indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !