Figyelmetlenül kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves török kamionsofőr ellen, aki figyelmetlen kanyarodásával halálos balesetet okozott.

A vádirati tényállás szerint az 58 éves török kamionsofőr közlekedett kamionjával az 1-es számú főúton Győr felől Mosonmagyaróvár irányába. Lébény térségében a főútról balra kívánt kanyarodni, azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte a neki szemből, egyenesen érkező személygépkocsit, melyben ketten utaztak. A személyautóban ülők közül egyikük sem használta a biztonsági övét. A kamion az autó elé kanyarodott, annak sofőrje bár fékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni, és 49-53 km/ sebességgel a kamion oldalának ütközött.

A baleset következtében a személygépkocsi 36 éves vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, míg az anyósülésen utazó 35 éves sértett az életét vesztette.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő szerint a halálos eredmény bekötött biztonsági öv mellett nem következett volna be.

Az ügyészség a kamion vezetőjével szemben halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !