Fegyver használata vetett végett a támadásnak egy ácsi szórakozóhelynél

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfi ellen, akinek támadásával szemben a sértett gáz-riasztó fegyvert használva védekezett.

A vádirat szerint a többszörös visszaeső elkövető az ácsi szórakozóhely bejárata előtt egy vélt szóváltás miatt kétszer meglökött egy férfit. Azt egy harmadik férfi észlelte, ezért a támadót a további bántalmazás megakadályozása érdekében hátulról átölelve lefogta. A lefogott elkövető annak érdekében, hogy szabaduljon egy alkalommal, nagy erővel hátra fejelt, amitől a sértett jobb szemöldöke felrepedt és vérezni kezdett. Miután a férfi szabadult a fogásból, eltávolodott a szórakozóhelytől, azonban a szitkozódást tovább folytatva támadólag elindult a sértett irányába, aki az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét használva több alkalommal a levegőbe lőtt. A támadó a maró hatású gáz miatt felhagyott a cselekményével és távozott a helyszínről.

A sértettnek a jobb szemöldöke felett zúzódásos sérülése keletkezett, bőre 4 cm hosszan felnyílt, az elkövető cselekménye alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: