Elszámolási vita keletkezett a megbízó és a kőművesek között, ezért a munkások ellopták a megrendelő szerszámait

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik munkájuk ellenértékét lopással „egyenlítették ki”.

A vádirat szerint a gazdasági társaság építési munkát végzett egy leányvári háznál. A cég a kőműves munkákkal az  egyik elkövetőt bízta meg, aki ezt két másik férfival együtt végezte. A megbízó és elkövetők között elszámolási vita keletkezett, ezért az elkövetők a munkájuk ellenértékeként ellopták a sértett szerszámait.

A három férfi személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval megjelent az építkezés helyszínén lévő fém konténernél. A lakatot egyikük flex-szel levágta, majd a három férfi a konténerből  összesen 575.625 forint értékben pakolt szerszámokat az utánfutóra, így arra felrakták a 204.000 forint értékű betonkeverő gépet is. A férfiak ekkor elloptak egy 9.000 forint értékű ácskalapácsot is, amely a Kft-n kívüli magánszemély tulajdonában volt.

A tolvajok a lopott szerszámokat egymás között elosztották. A betonkeverőt egyikük 110.000 forintért eladta. A nyomozó hatóság a szerszámok egy részét lefoglalta, így a cégnek okozott kárból 391.725 forint megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint  két elkövetővel szemben 183.900 forint, illetve 20.000 forint összegben meghatározott vagyonelkobzást szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !