Keresés ebben a blogban

Együtt buktak - Még tartott a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható nő lakásán a kutatás, miközben sorba jöttek a vásárlók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy 55 éves budapesti nővel szemben, aki a gyanú szerint 2023. május 6-án és azt megelőzően számos alkalommal adott el a „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagból több embernek is a főváros XX. kerületében.

A nyomozás adatai szerint 2023. május 6-án 20 óra körül a kerületi járőrök igazoltattak egy férfit az egyik XX. kerületi utcában. V. Róbertnél az egyenruhások akkor több, kábítószergyanús fehér porral szennyezett alufólia darabot találtak. A férfi elmondta, hogy azokban „kristály” volt, ezért őt mintavételre előállították, majd a XX. és XXIII. kerületi kapitányságra kísérték, ahol a nyomozók kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az eset körülményeinek tisztázása során a nyomozók azonosították G. Istvánnét, mint V. Róbert dílerét, majd 2023. május 18-án délelőtt rajtaütöttek a pesterzsébeti házában. A rendőrök a nő otthonában közel 60 gramm kábítószergyanús fehér anyagot, valamint feltehetően bűncselekményből származó többmillió forintot találtak és foglaltak le.  

A márkahűség aznap több embert is a nyomozó hatóság karjaiba űzött. A kutatás alatt a feltételezett díleren kívül egy másik nőt is az ingatlanban találtak, valamint az eljárási cselekmény alatt még három férfi is megjelent a kérdéses háznál, így őket a rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt előállították a kerületi kapitányságra. R. Rajmundnéról kiderült, hogy egy körözés is érvényben volt ellene.

A mintavételt követően végül R. Rajmundnét és K. Krisztiánt kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg G. Istvánnénak kábítószer-kereskedelmet róttak a terhére. A férfi beismerő vallomást tett, a két nő azonban megtagadta a vallomástételt. A nyomozók G. Istvánnét őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügy további körülményeit.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !