Egy tápiószőlősi erdőt ritkított meg két férfi, a kár meghaladta az 1,3 millió forintot

Nyugati ostorfa, tövises lepényfa és akác esett áldozatául annak a két férfinek, akik ellen vádemelést javasolnak a ceglédi rendőrök. Egy tápiószőlősi erdőt ritkítottak meg, a kár meghaladta az 1,3 millió forintot - tudatta a rendőrség.

Egy tápiószőlősi férfi tárcsázta a központi segélyhívót 2022. szeptember 4-én, miután tudomására jutott, két férfi egy közeli erdő fáit csonkította engedély nélkül. Az abonyi rendőrök két nappal később már a kihallgató helyiségben faggatták a lopással összefüggésbe hozott 39 éves helyi férfit, valamint 47 éves, tápiószentmártoni társát.

Kiderült, nem először jártak platós kocsival az erdőben: 2022. augusztus-szeptember hónapokban összesen, közel 44 m³ fát vágtak ki, döntően 30 éves akácokat, nyugati ostorfákat, valamint tövises lepényfákat. A kárt a tulajdonos 1.305.900 forintban határozta meg.

Mindkét férfi félreértést emlegetett kihallgatásán. Állították, megtévesztés áldozatai lettek, a favágás megbízója becsapta őket, mikor tulajdonosként tett nekik ajánlatot. A kézfogással megpecsételt üzletben a 39 éves férfi felelt a traktoros szállításért, 47 éves társa a láncfűrészt kezelte, fizetségül ők is kaptak a fából.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfival szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !