Egy percet sem hezitált az iskolaőr miután látta, hogy az egyik diák rosszul lett

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában teljesített szolgálatot az intézmény iskolaőre. Egy hetedik osztályos tanuló reggel jelezte neki, hogy egyik iskolatársa a mellékhelyiségben rosszul lett, elájult és összeesett. 

Az egészségügyi szakmai ismeretekkel rendelkező iskolaőr gyors helyzetfelismerésének és lélekjelenlétének köszönhetően rögtön tudta, hogy mit kell tennie, és az ájult fiatal lányt stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben az iskola másik alkalmazottja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.  

Az iskolaőr a mentőszolgálat mentésirányítójától kapott telefonos instrukcióknak megfelelően folytatta a diáklány ellátását, melynek eredményeként mire a mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, a fiatal már visszanyerte eszméletét.  

A mentőszolgálat munkatársai miután a helyszínen stabilizálták a diáklány állapotát, kórházba szállították további ellátás céljából. (Fotó: police.hu / Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !