Egy apa a testvérével együtt éveken át erőszakolta a lányát Nógrádban

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet indokolásának kiegészítését, és a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta abban az ügyben, ahol a testvérek szexuális cselekményeket végeztek egyikük lányával.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség 2020 augusztus végén emelt vádat egy testvérpár ellen, az idősebbik fivér lányát ért szexuális bűncselekményük miatt.

A Balassagyarmati Törvényszék 2022. november 14. napján kihirdetett ítéletével a jelenleg 51, illetve 49 éves fivéreket bűnösnek mondta ki 12. életévet be nem töltött, az elkövető hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében. A bíróság az idősebb férfit 14 év, míg beszámítási képességében korlátozott öccsét 8 év fegyházbüntetésre, illetve 10, valamint 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, egyben végleges hatállyal eltiltotta őket minden olyan tevékenységtől, vagy foglalkozás gyakorlásától, amelyben 18. életévet be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az idősebb testvér rendszeresen dolgozott Németországban. A férfi a házasságából származó, 2004. évben született kislányát - annak 6 éves korától fogva - az öccsével rendszeresen arra kényszerítette itthon tartózkodása során, hogy az egymás jelenlétében végzett önkielégítésüket végig nézze, más alkalmakkor pedig vágyaik kielégítésére vele szexuális cselekményeket végeztek, egészen 2014. december végéig.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a jogi indokolást támadva, míg a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetések enyhítése céljából fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítéleti indokolás kiegészítését, és a védelmi fellebbezések elutasítását.

A másodfokú eljárás befejezését az apa letartóztatásban, a testvére szabadlábon várja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !