Egy 40 cm-es kést az eladó mellkasához szorítva akart kirabolni egy dohányboltot a bajai férfi

A Bajai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki két hónappal ezelőtt símaszkban, egy 40 cm-es kést az eladó mellkasához szorítva akart kirabolni egy dohányboltot. Miután a nőnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, a rabló elmenekült.

A vád szerint a bajai férfi 2023. március 7-énm délelőtt, az arcát a szemeknél kivágott símaszkkal eltakarva, fején kapucnival, a jobb kezében pedig egy 40 cm-es késsel bement egy bajai dohányboltba azért, hogy a bevételt megszerezze. A férfi az üzletbe lépve az ajtó közelében álló – épp a helyiséget takarító - eladó mellkasához szorította a kést és miközben a bevételt követelte, a karját megragadva a pult mögé tolta. Mielőtt a pult mögé értek volna, a nő szembefordult a támadójával és az üzlet elhagyására szólította fel, ami miatt dulakodni kezdtek. Az eladónő védekezésül maga elé tartotta a takarításhoz használt partvist, azonban a férfi megszorította a karját, így az kiesett a kezéből. Amikor a rabló a pénztárgéphez ért, elkezdte annak fiókját rángatni. Ezt kihasználva a sértettnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, amit a támadója észrevett és inkább elmenekült a helyszínről. A bajai rendőrök rövid időn belül elfogták a tettest.

A Bajai Járási Ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt két hónapon belül bíróság elé állította. A Bajai Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 4 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás érdekében, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !