Bújócskázó rabló kezén kattant a bilincs Kiskunhalason

A kiskunhalasi rendőrök pár órán belül elfogták azt a 25 éves nőt, aki beosont egy idős lakásába, súlyosan megsebesítette és halálosan megfenyegette, végül pedig elvitte a holmijait - közölte a rendőrség.

Hívatlan vendég érkezett egy idős férfi kiskunhalasi otthonába 2023. május 14-én délután. Ám nem látogatóba, hanem azért, hogy szert tegyen egy kis zsákmányra. Ehhez ki is eszelt egy ravasz tervet: becsengetett az egyébként 81 éves férfihez, hogy amíg az idős elsétál a kapuhoz, bemásszon a kerítésén és beosonjon a házába. A terv ezen része zökkenőmentesen megvalósult, sőt, már az ingatlan egy részét is átkutatta az elkövető, amikor hallotta, hogy a házigazda visszaérkezett a lakásba. Ekkor keresett gyorsan egy rejtekhelyet, ahol percekig lapult, várva az alkalomra, amikor megléphet. Csakhogy a férfinek feltűnt, hogy egy asszony bújócskázik a fotel mögött és kérdőre vonta. A nő ellökte az idős férfit és pénzt követelt tőle. Megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja át a nyugdíját.  A sértett nem tett eleget a követelésnek, ezért az asszony kénytelen volt beérni kevesebbel: két szatyor holmival – tisztálkodó szerekkel és akkumulátor töltővel – távozott.

Az eset után a sértett szerencsére azonnal értesítette a rendőröket, így azok forrónyomon megkezdték az adatgyűjtést, az elkövető mielőbbi beazonosítása érdekében. Közben az idős férfit kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai; kiderült ugyanis, hogy eltört a csípőcsontja az esésnél. Az egyenruhások segítségére volt a lakásba szerelt biztonsági berendezés, amelynek a felvételét visszanézve hamar azonosították a rablót. A nőt ezután elfogták és lefoglalták tőle az ellopott értékeket. Őt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki rablás miatt. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves asszony letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !