Börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy büntetett előéletű férfit, aki a kelenföldi metróaluljáróban bántalmazott egy járókelőt

Gyorsított eljárásban egy év öt hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy büntetett előéletű férfit, aki a kelenföldi metróaluljáróban bántalmazott áprilisban egy járókelőt, eltörte az orrát - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A 25 éves támadót súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, amely emellett elrendelte a férfival szemben korábban, más ügyekben kiszabott két, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is - tették hozzá.

A vád szerint - írták a közleményben - a férfi április 12-én délután a kelenföldi pályaudvar metróaluljárójában, ittasan többször is pénzt kért a későbbi sértettől, aki ezt visszautasította, egyúttal rászólt a vádlottra, hogy hagyja őt békén, különben hívni fogja a rendőröket, majd elő is vette a mobiltelefonját.

A vádlott ettől indulatos lett, és a sértettre támadt, az aluljáró üvegfalához szorította. A sértett úgy próbált védekezni, hogy lefejelő mozdulatot tett a vádlott felé, ami azonban őt nem érte el.

A férfi ezután a sértettet legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd dulakodott vele.

A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett - tudatta az ügyészség.

Hozzáfűzték: az ítélet nem jogerős, de a bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !