Társkereső oldalakon megismert nőket csapott be egy férfi

A többrendbeli csalás bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt. 

A vádirat szerint a férfi kilenc nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, őket becsapta és nekik kárt okozott.

Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vett rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10.650.000 forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért, hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket. A férfinak azonban ilyen szándéka nem volt. Ettől a nőtől pénzt is kért kölcsön, illetve ruhát vásároltatott magának, telefonszámlát fizettetett ki úgy, hogy a kölcsön visszafizetését ígérte. Ennek a nőnek összesen 10.926.172 forint kárt okozott. Ezt a nőt a kapcsolatuk végén élet elleni cselekmény elkövetésével fenyegette meg, amikor a sértett számára is világossá vált, hogy a férfi becsapta őt.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétre hivatkozott, valamint nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi így okozott a nőknek  290.000 - 1.850.000 forint közötti kárt okozott.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77.000 forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.  

Az ügyészség indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint 1.790.000 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje, továbbá kötelezze a sértettek kárának megtérítésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !