Talált egy SZÉP-kártyát, majd a rajta lévő 600 ezer forintot társaival elköltötte

A megalapozott gyanú szerint egy szolnoki férfi megtalálta a sértett elvesztett SZÉP-kártyáját, majd a rajta lévő 600 ezer forintot társaival elköltötte. Annyit vásároltak, hogy taxival kellett hazamenniük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy szolnoki lakos lakása lépcsőházában veszítette el SZÉP-kártyáját 2023. április 13-án a délelőtti órákban. A tulajdonos két nap elteltével sem találta kártyáját, ezért a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért, ahol megtudta, hogy ismeretlenek Szolnokon, 2023. április 13-án 602.045 forint értékben vásároltak több alkalommal, a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával, élelmiszereket.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el és az egyenruhások azonnali adatgyűjtésbe kezdtek. Csakhamar ismertté vált a feltételezett elkövetők kiléte. A büntetőeljárás során megállapítást nyert, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, majd kiment a helyi piaccsarnokba vásárolni. Először csak kisebb tételt vett élettársával, majd a blokkon látták, hogy több százezer forint maradt még a kártyán. Ekkor a férfi a 41 éves édesapját hívta segítségül, akivel féktelen vásárlásba kezdtek. Többek között húsfélékkel befőttekkel, mosószerekkel, szeszes italokkal, száraz áruval pakolták meg több alkalommal, több üzletben is a bevásárló kocsikat. Annyira sokat vásároltak, hogy végül taxit hívtak a több százezer forint értékű áru elszállításához. Otthon aztán kétfelé osztották az értékeket.

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !