Részegen elkötött egy autóbuszt, majd nekiütközött egy tehergépkocsinak, közel 1 millió forintos kárt okozott a jászberényi férfi

A szolnoki rendőrök több eljárást is folytatnak azzal a jászberényi férfival szemben, aki ittasan, jogosítvány nélkül, jogosulatlanul vitt el egy autóbuszt, ráadásul azzal nekiütközött egy tehergépkocsinak, közel 1 millió forintos kárt okozva a sértett cégnek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy helyi járatos autóbusz vezetője 2023. április 26-án 19 óra 30 perckor leparkolt a gépjármű szolnoki telephelyén, majd leadva a műszakot saját autójával haza indult. Kis idő elteltével a telephely biztonsági őre hívta telefonon, mert az autóbuszban mozgást észleltek. A járműben tartózkodó férfi a buszban hagyott kulccsal beindította azt és elindult, de a telephelyről kihajtáskor nekiütközött egy szintén a sértett cég tulajdonát képező tehergépkocsinak. A jármű „eredeti” sofőrje a telephelytől 1 kilométerre az Abonyi úton beérte a buszt, amely éppen egy megállóban félreállt. A nyitott ajtón fellépett a buszba, az indítókulcsot magához vette, majd a vezetőülésben helyet foglaló férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A helyszínre érkező szolnoki rendőrök a 41 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak mely pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra ahol a nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt ellen járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, közúti közlekedési rendjének megzavarása, és engedély nélküli vezetés szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak, majd szabálysértési őrizetbe vették. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !