Partihordóban próbálta a drogot Magyarországra csempészni

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki Hollandiából próbált drogot csempészni Magyarországra egy csomagszállító cégen keresztül úgy, hogy a kábítószert preparált tárgyakba rejtve, legális küldeménynek álcázta. A csomag a szállítóknak gyanús lett, ezért azt kibontották, és egy partihordóban kábítószergyanús anyagot találtak. Később a rendőrök haleledeles-, illetve élelmiszeres konzervdobozba rejtve is találtak kábítószert.

A vádirat szerint a férfi 2020-ban Hollandiában élt, azonban gyakran utazott Magyarországra. A vádlott kábítószer-kereskedelem céljából, 2020 nyarán, Rotterdamban, összesen mintegy 500 gramm amfetamint, 90 gramm kokaint, valamint csaknem 1000 darab MDMA-tartalmú tablettát szerzett meg. Az elkövető a kábítószereket egy haleledeles-, illetve egy élelmiszeres konzervdobozba rejtette, amiket egy élelmiszereket, illetve takarítószereket is tartalmazó csomagban helyezett el azért, hogy azt egy csomagszállító cégen keresztül Magyarországra juttassa.

A férfi a kábítószereket tartalmazó csomagot 2020. július 25-én, Rotterdamban átadta egy személy- és csomagszállítással foglalkozó vállalkozás munkatársainak azzal, hogy azt Magyarországra, egy XIV. kerületi címre szállítsák. A vádlott a csomagszállító cég munkatársainak azt állította, hogy a csomag édességeket és tisztítószereket tartalmaz.

A szállítóknak a csomag gyanús lett, ezért a cég munkatársai a csomagot még Hollandia területén, egy erdős területen felbontották. Ennek során az élelmiszerek, tisztítószerek, valamint - az általuk nem észlelten, drogot tartalmazó - haleledeles-, illetve élelmiszeres konzervek mellett, egy 5 literes kiszerelésű partihordót is találtak, amelyről hiányzott a csap, ezért azt kinyitották. Az átalakított hordó belsejében, egy tasakban kb. 3 kilogramm tömegű, fehér színű, kábítószergyanús anyagot találtak, ezért a hordót a csomagból kiemelték.

A fuvarozó cég munkatársai Magyarországra érkezve, egyenesen a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra mentek, ahol a csomagot a rendőröknek átadták. A nyomozó hatóság az átvizsgáláskor a haleledeles-, illetve élelmiszeres konzervek dobozába rejtett amfetamint, kokaint, valamint a tablettákat is megtalálta.

A Fővárosi Főügyészség a 22 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !