Keresés ebben a blogban

Megrugdosta, hasba szúrta, majd a kertjében elásta ivócimboráját a zalai férfi

A vádirat szerint az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt azzal a falubeli férfivel, aki kb. 15 éve hajléktalan, és rendszeresen a vádlott lakóházában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe a sértett nyugdíjából rendszeresen vásárolt a vádlottnak élelmiszert és alkoholt. A két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor a vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet.

2021. december 4-én délelőtt a sértett - miután a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt - betért a vádlotthoz, ahol a két férfi italozni kezdett. Az esti órákra lerészegedett vádlott szexuálisan próbált közeledni a sértett férfihez, aki azt elhárította, mire a vádlott a visszautasítás miatti dühében az ágyról lelökte és többször megrúgta a földön fekvő férfi felsőtestét. Ezt követően a vádlott a sértettet az ágyra emelte, majd a háton fekvő férfi testére térdelt, és az éjjeliszekrényről magához vett egy 6-8 cm pengehosszúságú kést, amivel a férfit kétszer hasba szúrta. Ezt követően az ágyról lelökte az eszméletét vesztett sértettet, majd vele mit sem törődve elaludt.

Másnap a vádlott felébredt, észlelte, hogy a sértett meghalt, azonban nem törődött vele, elindult dolgozni. Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részénél lévő diófa alatt egy kb. 20-30 centiméteres gödröt ásott, hogy a holttestet eltemesse. Ezt követően a testet a gödörbe rejtette, majd rá földet szórt és gallyakkal betemette, a sértett ruházatát pedig elégette.

A helyi kis boltot üzemeltető – a sértettet élelmiszerrel és ruházattal rendszeresen támogató – nőnek feltűnt a férfi eltűnése, ezért értesítette a hatóságokat, akik egy hónap múlva a vádlott kertjében elásva megtalálták a sértett holttestét.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség 20 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vele szemben. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !