Magát szolgálatba helyező rendőrt fenyegetett két férfi a vonaton

A szabadnapos rendőrnek két, a vonaton az utasokat zavaró férfi miatt kellett szolgálatba helyeznie magát.

A rendelkezésre álló adatok szerint két ittas férfi szállt fel egy személyvonatra, ahol azzal zavarták az utasokat, hogy ordítoztak. Ezen a vonaton utazott egy szolgálaton kívüli rendőr is, aki - mivel a jegyvizsgáló rendőri segítséget kért - szolgálatba helyezte magát.

A rendőr közölte az egyik ordibáló utassal, hogy a következő megállónál lekíséri a vonatról, akit a társa is követett. Az utóbb leszálló utas a rendőr mögé került, majd meglökte és szidalmazta.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak a rendőri felszólítást követően ökölbe szorított kézzel folyamatosan fenyegették a rendőrt, akadályozva ezzel az intézkedést. A rendőrnek az ütés elkerülése érdekében a hozzá közel álló férfi kezét sikerült eltolnia magától, aki ezután a rendőrt fenyegetve elővette a magánál tartott 17 cm pengehosszúságú kést. Ezt követően a rendőri erősítéstől tartva a két férfi megpróbált elmenekülni, azonban ezt a helyszínre érkező rendőri egységek megakadályozták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a két férfi őrizetét majd gyanúsítottként hallgatta ki őket társtettesként, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt és indítványozta letartóztatásuk elrendelését.

A bíróság az ügyészség indítvány ellenére csak az egyik gyanúsított letartóztatását rendelte el, míg a másik gyanúsított vonatkozásában elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. A végzés ellen a letartóztatott gyanúsított és védője a terhelt szabadlábra helyezése, míg az ügyészség a másik gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !