Letöltendőt kapott két rúd szalámiért egy sárvári férfi

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében rablás bűntette miatt a különös visszaeső, letartóztatásban lévő vádlottat 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott csak a szabadságvesztés háromnegyed részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottal szemben 3798 forint erejéig vagyonelkobzást rendel el - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott ittas állapotban Sárváron, a Batthyány utcában lévő boltba ment, s ott különböző élelmiszereket vásárolt, valamint a ruházatába rejtett 2 rúd, összesen 3798 forint értékű szalámit. A termékek egy részét – a két rúd szalámi kivételével – kifizette, majd távozott az üzletből. Cselekményét az áruház üzletvezető helyettese észlelte, értesítette a rendőrséget, majd a vádlott után ment, s a parkolóban felszólította, hogy menjen vele vissza az üzletbe, s a szalámit is fizesse ki. 

Ekkor a vádlott a kifizetett termékeket, valamint a két rúd szalámit is a földre dobta, szóváltás alakult ki közte és a sértett között, majd két-három alkalommal meglökte a sértettet, s próbálta megütni őt, azonban a sértett az ütés elől elhajolt és hátrált a terhelttől. Miközben a sértett hátrált a vádlott elől, a vádlott ment a sértett után, s a sértett az áruház bejárati ajtajának közelében két kézzel átölelte a vádlottat, hogy megnyugtassa. A vádlott szabadulni próbált a sértett öleléséből úgy, hogy oldalra próbált kifordulni, ennek során a sértett megcsúszott és a földre esett. A vádlott ekkor a földön fekvő sértettet egyszer combon rúgta, majd miközben a sértett visszament az áruházba, a vádlott a földre ledobott élelmiszereket összeszedte, s távozott a helyszínről. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta, amelyet tudomásul vettek. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !