Kóros elmeállapota miatt felmenthetik a huszonéves férfit, aki kirabolt egy dohányboltot Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfi ellen rablás bűntette miatt, aki a vádban foglaltak szerint bement a dohányboltba, megkérdezte az eladónőt, hogy tud-e visszaadni, majd, hogy van-e pénz a kasszában. Ezután közölte, hogy ez egy rablótámadás. A fellépése az eladónőben komoly félelmet keltett. A férfi a pult mögé benyúlva, elvette a dohánytermékeket és az alkoholos italokat.

A vádirat szerint a vádlott 2022 decemberének végén, a déli órákban bement egy kazincbarcikai dohányboltba. Először megkérdezte az eladónőtől, hogy tud-e visszaadni, amikor azt a választ kapta, hogy tud, akkor azt kérdezte, hogy van-e pénz a kasszában.

Az eladónő innentől feltételezte, hogy nem egy egyszerű vásárlás történik, ezért inkább azt mondta, hogy nincs pénz, mert azt el szokták vinni. Erre a vádlott határozottan azt mondta, hogy „fel a kezekkel, ez egy rablótámadás!” Ezután pedig úgy folytatta, hogy nincs nála fegyver, de akkor is el fogja vinni azt, ami neki kell, és meg is mondta, hogy italt és dohányt akar.

Az eladónőben a férfi fenyegető kijelentései komoly félelmet keltettek, először megpróbált vele nyugodt hangnemben beszélni és igyekezett eltéríteni a cselekményétől, de a vádlott közölte, hogy neki szükséges van ezekre a termékekre, így a pult mögé benyúlva, mintegy 12.000 Ft értékben bort, dohánytermékeket és szeszes italt vett magához. Bepakolta a hátizsákjába és távozott.

A cselekmény elkövetése után, rövid idővel az eladónő által értesített rendőrök a vádlottat elfogták, nála az elvitt dolgokat megtalálták és lefoglalták.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlott tekintetében a kóros elmeállapot, mint büntethetőséget kizáró ok miatt indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól mentse fel, azonban, mivel tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, kényszergyógykezelését kell elrendelni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !