Kórházi váróban támadt a mentősre az ittas férfi Veszprémben (videó)

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki egy mentőápolóra támadt rá a veszprémi kórházban.

A vádirat szerint a 24 órás szolgálatot ellátó mentőautó személyzete bejelentés alapján az utcán találta meg az erősen ittas elkövetőt, s mivel sérülést is láttak rajta, beszállították a veszprémi kórházba.

A mentőápoló a szokásos eljárást követve a kórház várójában értékleltárt vett fel a kerekesszékbe ültetett férfitól, aki az adminisztráció során váratlanul felállt és rátámadt a neki éppen háttal álló sértettre. A mentőápoló védekezett, a mentőautó közelben tartózkodó vezetője pedig a segítségére sietett, azonban a sértett a védekezése közben a terhelttel együtt a földre esett. A mentősök ekkor az időközben odaérkező biztonsági személyzet segítségével a rendőrség kiérkezéséig lefogták a férfit.

A mentőápoló a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett, és ezért kérte az elkövető felelősségre vonását.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !