Kivetkőzött nevelőapai mivoltából, most évtizednyi büntetéssel néz szembe

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal a férfival szemben, aki nemcsak elhanyagolta gyermekeit, hanem nevelt lányát szexuálisan is bántalmazta - olvasható az ügyészség közleményében

A Budapesti X. és XVII. kerületi Ügyészség 2019 tavaszán emelt vádat egy Romániában született, jelenleg 42 éves férfi ellen, annak a családjában élő kiskorú személyeket veszélyeztető, illetve szexuális bűncselekményei miatt.

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés, illetve szexuális visszaélés bűntetteiben, továbbá 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. A bíróság a férfit halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna.

Az ítéleti tényállás lényege szerint az elkövető 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot egy - Budapest XVII. kerületében két kiskorú gyermekével, továbbá férfi rokonaival egy háztartásban élő - nővel. A férfi a társát, a velük élő gyermekeket és a háziállatokat is rendszeresen bántalmazta a gyermekek szeme láttára. Az élettársi kapcsolatból közös gyermek is született, akinek – és a két nevelt gyermeknek is – gondozását a munkanélkülivé vált, így otthon tartózkodó vádlott elhanyagolta és akinek nevelési hiányosságait a három műszakban dolgozó élettársa sem tudta teljes körűen pótolni.

2005 tavaszán a férfi az élettársa 6. életévét be nem töltött lányával szexuális kapcsolatot létesített, amelyet éveken keresztül a gyermekre gyakorolt nyomással, alkalmanként büntetéssel fenyegetve, deviáns vágyai kiélésére fenntartott. A vádlott ezen időszak alatt a gyermekek jelenlétében többször nézett felnőtt filmeket és végzett önkielégítést is.

A nő 2014-ben megszakította a megromlott életközösséget, ekkor a vádlott elköltözött szülei dömsödi házába. A férfi azonban még 2015. évben is végzett szexuális cselekményt az édes gyermekével látogatóba érkező, azt kísérő volt nevelt lányával.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette jogi minősítés megállapításáért és hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett. A vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a jogi minősítés kiegészítése mellett, súlyosabb tartamú - fegyház fokozatú - szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

A vádlott letartóztatásban várja a fellebbviteli eljárás lefolytatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !