Intenzív osztályra került az a nő, akit a férje alkohol és gyógyszerek hatása alatt bántalmazott

Koponya és bordatörést szenvedett az a nő, akit a férje alkohol és gyógyszerek hatása alatt bántalmazott. Életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők a sértettet. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a terhelt letartóztatását. Az ügyben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyomoz - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A gyanúsított és a sértett házasok, kapcsolatuk évekkel ezelőtt megromlott. Négy kiskorú gyermekük van, akiket nevelőszülőnél helyeztek el. Miután a férfi gyógyszer mellett rendszeresen fogyasztott alkoholt, többször vált agresszívvá és bántalmazta a nőt. A verések után az asszony nem minden esetben fordult a hatóságokhoz, inkább rövid időre elköltözött a férjétől, majd visszament hozzá.

2023. március 8-án, miután a gyanúsított többször bántalmazta, a sértett úgy döntött, hogy elköltözik otthonról. Értesítette a Pest Vármegye Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot és egészen 2023. április 6-ig Budapesten tartózkodott. Két nappal később a férjével együtt hazament, azonban a férfi – gyógyszerek és alkohol hatására – ismét agresszívvá vált és bántalmazta a feleségét. Másnap a terhelt felhívta a testvérét, majd magára hagyta a rossz állapotban lévő feleségét és ismeretlen helyre távozott. Amikor a sértett sógornője megérkezett és meglátta a bántalmazott nőt, azonnal értesítette a mentőket. A bántalmazás következtében a sértett arckoponya- és bordatöréseket – 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – szenvedett el. Jelenleg is az intenzív osztályon, mélyaltatásban kezelik. 

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított többször bántalmazta a sértettet, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el a felesége sérelmére. Mindemellett a bűncselekmény jellegére, a férfi gyógyszer és alkoholfogyasztására, rendezetlen életvitelére és a sértetthez fűződő kapcsolatára tekintettel jelenléte csak a letartóztatással biztosítható. Emiatt az ügyészi indítvány szerint a terhelttel szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt. 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. május 13-ig. 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított szabadlábra helyezés érdekében nyújtott be fellebbezést ellene. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !