Ingatlant vásárolt volna a csalással szerzett közel 160 millió forint egy részéből a székesfehérvári ügyvéd

A gyanú szerint ingatlant vásárolt volna a csalással szerzett közel 160 millió forint egy részéből egy ügyvéd, akit a budapesti rendőrök fogtak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály sikkasztás, ügyvédi visszaélés és csalás miatt folytat eljárást egy ügyvéd ellen, akinél a gyanú szerint egy gazdasági társaság 35 millió forintot helyezett letétbe, ám amikor a teljes összeg kifizetését kérték tőle, csak körülbelül 15 millió forintot adott át, a maradék pénzt magánkölcsöneinek törlesztésére használhatta fel.

A nyomozás adatai szerint a férfi további öt magánszemély letétbe helyezett pénzével rendelkezett a sajátjaként, valamint három másik embertől azzal az indokkal kért kölcsönt, hogy meg kíván vásárolni egy fővárosi lakást. Az ingatlan megvásárlására végül nem került sor.

A férfi az átvett összegek tulajdonosait egy ideig hitegette a visszafizetéssel, azonban ezt nem mindenkinek teljesítette. A letétben lévő több mint 140 millióból csak közel 60 milliót, a kölcsönzött 23 millióból pedig csupán 11 millió forintot térített meg önként a büntetőeljárást megelőzően.

Az ügyvédet a napokban székesfehérvári otthonában fogták el, majd előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói hatrendbeli sikkasztás bűntett, négyrendbeli csalás bűntett, valamint kétrendbeli ügyvédi visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, érdemi vallomást nem tett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !