Fiataloktól is zsarolt ki és rabolt pénzt egy férfi Győrött

Vádat emeltek egy 21 éves férfi ellen, aki zsarolással és rablással szerzett pénzt, többek között fiataloktól is - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a 21 éves terhelt 2022 októberében, a hajnali órákban, Győrben, egy játszótéren ment oda egy 3 fiatalból álló társasághoz, akikkel szóba elegyedett. Mondvacsinált okból konfliktust generált, majd megfenyegette a társaságot, hogy vipera van nála, és a közelben várakoznak a barátai, akik megverik őket, ha szól nekik. Ezután az így megrémített társaságot arra szólította fel, hogy váltsanak neki pénzt, és ezzel az indokkal a sértettek táskáját átnézte, tőlük összesen 23.200,- Ft-ot vett el.

A fiatal férfi 2022 novemberében hasonló módon követett el egy másik bűncselekményt is. Egy parkban 4 fiatalhoz lépett oda, beszélgetni kezdett velük, majd dühbe gurult, elővett egy viperát és felháborodva kérte ki magának, hogy vele normálisan beszéljenek. A sértettek távozni akartak, azonban a terhelt egyiküket maradásra szólította, fel, majd tőle euró váltás címén 2.000,- Ft-ot elvett.

Ugyanezen a napon, pár órával később a vádlott egy másik parkban szólított meg egy 33 éves férfit, majd csatlakozott hozzájuk az elkövető ismeretlenül maradt társa is. Hárman megbeszélték, hogy elmennek italozni, azonban az úton a terhelt elővett egy viperát, és felszólította a sértettet, hogy mutassa meg mennyi pénz van nála. A sértett a viperától való félelmében elővette a tárcáját, amiből a vádlott és társa összesen 44.000,- Ft-ot vettek ki.

A különös visszaesőnek minősülő, letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség zsarolás és minősített rablás bűntette miatt emelt vádat. A büntetés tétel – a halmazati szabályokra és az elkövető előéletére figyelemmel – huszonkét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !