"Elvágom a torkod, ha nem adsz pénzt" - Iskolából haza tartó fiút raboltak ki Kecskeméten

Pár órán belül elfogták a kecskeméti vizsgálók azt a 36 éves férfit, aki megfenyegetett egy fiatalt, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az iskolából tartott hazafelé egy 14 éves fiú, amikor az útját egy férfi keresztezte, aki pénzt kért tőle, majd amikor nem kapott, agresszívvá vált. Először csak követelőzött, végül viszont azzal fenyegette meg a gyereket, hogy elvágja a torkát a bicskájával, ha nem ad neki pénzt. Mondandójának azzal adott súlyt, hogy kezét végig a zsebében tartotta. A rémült fiú átadta neki a tárcájában lévő 2000 forintot és eliszkolt. Az esetről értesítette az édesapját, aki hívta a vármegyeszékhely rendőreit.

Az egyenruhások rögtön munkához láttak: beszerezték a környék kameráinak felvételeit és tanúkat kutattak, valamint adatot gyűjtöttek. Lelkiismeretes munkájuk eredményeként hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt. Épp indulni készültek, hogy felkutassák a rablót, amikor a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának egyik munkatársa meglátta az utca túloldalán kerékpározni. A szemfüles rendőr a feltételezett elkövető nyomába eredt: futva követte útvonalát, közben kollégáit is értesítette. A férfit pár sarokkal később sikerült megállítani és őrizetbe vették. Az esettel kapcsolatban gyanúsítottként hallgatták ki a 36 éves helybélit és kezdeményezték a letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !