Egyedi készítésű, milliós cipőt loptak a testvérek

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 35 éves lett állampolgárságú férfival szemben, aki mintegy öt héttel ezelőtt, a testvérével együtt, egy V. kerületi üzletből ellopott egy egyedi készítésű, több mint 3 millió forint értékű cipőt.

A vádirat szerint 2023. március 4-én a vádlott és a testvére egy V. kerületi üzletben először nézelődtek, majd az eladótól a vitrinben elhelyezett lábbelik értéke felől érdeklődtek, majd távoztak. A férfiak pár perccel később azonban visszamentek, a vitrinhez léptek, ahonnan a vádlott testvére kivette az egyik egyedi készítésű, mintegy 3.300.000 forint értékű lábbelit, amit a nadrágjába rejtett. A vádlott figyeléssel, illetve takarással biztosította testvére cselekményét, majd a lopott cipővel együtt mindketten elhagyták az üzletet.

A vádlott testvére az elkövetés után ismeretlen helyre távozott, utóbb azonban a lopott cipőt - a kár megtérítése érdekében - postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra, így azt a nyomozó hatóság a tulajdonosnak kiadta.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 35 éves, büntetett előéletű külföldi férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van. (Fotó: BRFK)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !