Édesanyját is terrorizálta a nógrádi rabló

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves nógrádi férfi ellen, aki néhány napon belül 4 bűncselekményt követett el. Többször rátámadt édesanyjára, megszegte az ellene elrendelt távoltartás szabályait, valamint egy férfit kirabolt.

A vádirat szerint a férfi 2021. november 3. napján – a Pásztói Járásbíróság 2021. október 28. napján jogerős távoltartási végzése ellenére – jogellenesen felkereste édesanyját, összeszólalkoztak, majd a nő nyakát megfogta és jobb kezét megszorította.

2022. február 25. napján, este, majd néhány órával később is megjelent édesanyja házánál, az ajtót verte és követelte, hogy engedje be őt. Másodszorra anyja akarata ellenére bement az ingatlanba, ahonnan csak a rendőrjárőrök kiérkezését követően távozott.

A férfi egy hónap múlva ismét felkereste édesanyját, házának bejárati ajtaját ekkor is ököllel verte és rugdosta, majd a nő felszólítására távozott. Másnap a hajnali órákban visszatért, az egyik ajtóra szerelt lakatpántot erőszakkal leverte, a helyszínről a rendőrök vitték el.

Napokkal később folytatta édesanyja zaklatását: kábítószer hatása alatt otthonában ököllel fejen ütötte.

2022. március 30. napján a férfi újabb bűncselekményt követett el. Este, ittas állapotban gyalogolt ismerőse társaságában, akit felszólított, hogy adjon át részére 10.000 forintot. Mivel a sértett ennek több felszólításra sem tett eleget, életveszélyes sérülések okozásával megfenyegette, ököllel megütötte. Az elkövető kirántotta a sértett zsebéből a pénztárcáját, 3.000 forintot magához vett, majd távozni akart a helyszínről, azonban a sértett utánaindult. Ezt észlelve a vádlott még több pénzt követelve sorozatos ökölcsapásokkal bántalmazta a férfit, aki a földre esett.

A vádlott által okozott sérülések nem bizonyultak súlyosnak, azonban az arcra és a fejre mért nagy erejű ütések miatt a 8 napon túli gyógytartamú csonttöréses sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A férfi cselekményeivel 4 bűncselekményt követett el, így az ügyészség rablás, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, kapcsolati erőszak és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a rovott múltú férfi az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri, a Pásztói Járásbíróság ítélje 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától a vádlottat, rendelje el letölteni a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is, valamint fizettesse meg vele a nyomozás során felmerült több mint 1.800.000 forint bűnügyi költséget is.

A férfi a bíróság döntését letartóztatásban várja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !