Begyógyszerezte ismerősét, majd elvette készpénzét egy csurgói nő

A Nagyatádi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a nővel szemben, aki - a vád szerint - altató hatású gyógyszert adott ismerősének azért, hogy megszerezze a nála lévő pénzt.

A vád lényege szerint a vádlott ismerősi viszonyban volt a Németországban élő férfival, aki egy telefon eladása miatt látogatta meg a Csurgón lakó nőt. A sértett kulccsal zárható aktatáskájában magyarországi ingatlanának felújítása céljából jelentős összegű készpénz is volt, amit a terhelt észrevett, miközben a férfi a telefonról adatokat mentett le.

A vádlott elhatározta, hogy a pénz egy részét megszerzi, ezért az általa használt nyugtatókból az egyik tablettát porrá törte össze, majd üdítőbe keverte és megkínálta vele a gyanútlan sértettet. A férfi a gyógyszerben lévő hatóanyagtól rövid időn belül elaludt, ekkor a terhelt a táskát feltörte és abból 250.000 forintnak megfelelő értékű eurót tulajdonított el.

A sértett a gyógyszer hatása miatt csak másnap reggel ébredt fel és ekkor észlelte pénze hiányát. A nő először tagadta, hogy köze lenne a készpénz eltűnéséhez, de aztán elismerte, hogy ő vette el, ennek ellenére a pénzt nem adta vissza.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !