Autókon ugrált egy drogos pécsi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatal pécsi férfi ellen, aki 2022 nyarán több személygépkocsira felmászott, azokon ugrált.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022 nyarán rendszeresen fogyasztott kábítószert, mely miatt pszichotikus tünetekkel jellemezhető állapotba került. Ezen alkalmakkor többször gépkocsikra mászott, azok tetején ugrált.

A férfi először 2022 júniusában az éjszakai órákban az Orfűről Pécsre tartó út mentén állított meg arra közlekedőket fényjelzéssel. A gépkocsik a jelzésre megálltak, majd a férfi a vezetőkkel szemben erőszakosan lépett fel. Az egyik kocsiba belerúgott, majd ezt követően felült az autó motorháztetejére. Amikor az utasok ezt számon kérték, felmászott a jármű tetejére és azon ugrált. Mikor a sértettek a rendőrséget hívták, a férfi elhagyta a helyszínt.

Néhány nappal később a vádlott a pécsi vasútállomás parkolójában leállított gépkocsi tetejére mászott fel, majd azon hosszabb időn keresztül ült. Ennek következtében a járműben több horpadás is keletkezett.

Augusztusban a férfi az éjszakai órákban – ismét kábítószer hatása alatt – felmászott a lakása mellett két gépkocsi tetejére, azokon - jelentős kárt okozva - ugrált.

A férfi az autókban 300.000 és 1.700.000 forint közötti kárt okozott.

A vádlott cselekménye a többrendbeli rongálás bűntettének, illetve garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !