Alumíniumlopás miatt indult nyomozás, aztán szabálytalan áramvételezés lett az ügyből, illetve egy profin kiépített marihuánaültetvényt találtak a rendőrök

Alumíniumlopás miatt indult nyomozás a XV. Kerületi Rendőrkapitányságon. Aztán szabálytalan áramvételezés lett az ügyből, illetve egy profin kiépített marihuánaültetvényt találtak a rendőrök - olvasható a Zsaru Magazinban.

Március elején több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint XV. kerületi társasházak tetejéről ellopták a szellőzőberendezések alumíniumborítását. Széles körű adatgyűjtés után a nyomozók eljutottak egy Körvasút sori családi házhoz, melynek kertjében ilyen berendezések szolgáltak madárijesztőként. Végül március 21-én reggel kutatást tartottak az ingatlanban, de több ilyen berendezést nem találtak, azonban egy dobozban 3 millió forintot.

"A kollégák jelezték nekem, hogy a ház udvarán áll egy fészer is, de oda nem juthattak be" – mondta Gyurácz Lőrinc őrnagy, a XV. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályvezetője. "A ház tulajdonosa ugyanis közölte, a fészert bérlik tőlük, ezért nem tudja kinyitni. Azt viszont felajánlotta, hogy egy kis lyukat fúr az ajtóba, és ott bekukucskálhatnak a kollégák. Ebbe a kollégáim nem mentek bele, végül a ház tulajdonosa leszerelte a zárat, és ahogy kinyílt az ajtó, ekkor érte őket a meglepetés." - tette hozzá-

Az ajtón összetéveszthetetlen, tömény marihuánaszag áramlott ki. A fészerben egy profin kiépített kábítószer-ültetvényt rendeztek be. A helyiséget belülről leszigetelték, szellőzőt építettek ki, és a legmodernebb, programozható LED-világítással nevelgették a növényeket, melyek kategorizáltak. Kollégáim a növényekhez használt tápszert is találtak. Külön helyen tartották a növendék növényeket, és külön azokat, amik már virágoztak.

A ház tulajdonosa állítása szerint nem tudott semmit arról, hogy mi történik a fészerben. Ezt az állítást azonban kicsit árnyalja, hogy a kutatás során előzőleg a zsaruk megtalálták a LED-világítás dobozait a házban, illetve cserealkatrészeket is. Sőt, még pár bontatlan lámpatestet is.

"A kollégák végül még alaposabban körülnéztek a háznál, és ennek során kiderült, hogy az áramot is lopta a tulajdonos" – folytatta az őrnagy. "A kiépített, mért ágat megkerülve vezették el az áramot, és még egy olyan szerkezetet is bekötöttek, amelyik a normális áramfogyasztást is befolyásolta. Úgyhogy értesítettük az áramszolgáltatót. Emellett beszereztük az adatokat, hogy ki bérelte a fészert. Nála is kutatást tartottunk." - mesélte.

S. Attilánál (47) 500 gramm növényi törmeléket találtak a zsaruk, valamint 5 liter cannabisolajat. Erről azt állította a férfi, hogy olívaolajjal szokta összekeverni, és így főz, mivel jótékony hatású, és erre az egészsége érdekében szüksége van.

"Szintén találtunk nála becsomagolt, kiporciózott marihuánát is" – mesélte tovább Gyurácz Lőrinc. "Továbbá egy Vosztok RL 22-es pisztolyt is hangtompítóval ellátva. Erről azt mondta a gyanúsított, hogy hatástalanított állapotban vásárolta egy fegyverbörzén. Ő ugyanis fegyveres biztonsági őr, és nagyon érdeklik a pisztolyok." - tette hozzá.

A marihuánáról kijelentette, hogy saját felhasználásra tartja. Amikor a rendőrök ezt nem nagyon hitték el, akkor annyit tett még hozzá, hogy uzsorakamatra vett fel kölcsönt, és néha droggal fizeti ki az adósságát. S. Attilát a rendőrök őrizetbe vették, előállították a kerületi kapitányságra, majd kábítószer-kereskedelem vétség, kábítószer birtoklása vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. Mivel a fészer tulajdonosa biztosította a helyet és a tevékenységet S. Attila részére, így a ház tulajdonosát, Cs. Istvánt (56) is elfogták, és kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki. (FOTÓ: MAROSFALVI PÉTER, RENDŐRSÉG)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !