Keresés ebben a blogban

Adózatlan cigarettát és dohányt találtak a a pénzügyőrök egy családi házban Bács-Kiskun vármegyében

Csaknem hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy Bács-Kiskun vármegyei családi ház számos rejtekhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a családi ház és a kert átvizsgálásakor a fedett kerti kiülőben lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből, a mosogatószekrény felső fiókjából és a grillezőből összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A NAV munkatársai a fészerben több mint 11 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, a műhelyben lévő fotel felnyitható ülőrészében pedig további 290 doboz külföldi származású cigaretta lapult. A kamrában felszerelt, álcának használt biztosítéktábla mögött kialakított üreg pedig további 274 doboz cigarettát rejtett.

A ház tulajdonosa a megtalált dohányárut a magáénak ismerte el, azonban a jövedéki termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a 2,8 millió forint értékű cigarettát és dohányt lefoglalták. A férfi jelentős összegű jövedéki bírsággal számolhat, valamint költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !