Várandós élettársa hasába ütött, a vállán égő cigarettacsikket nyomott el

Az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülésen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet - közölte a Tatabányai Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, 3 gyermekük született. Az agresszív természetű vádlott 2021-ben rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert. A férfi a konfliktusok során rendszeresen bántalmazta az élettársát.

A vádlott 2021. július 28-án az esztergomi tartózkodási helyükön a várandós sértettet több alkalommal lábon rúgta, 3 nappal később több alkalommal arcon ütötte, illetve egy alkalommal a sértett hasába ütött, valamint a vállán égő cigarettacsikket nyomott el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. A bántalmazás következtében a magzat nem sérült. 

A bántalmazások során jelen voltak a gyermekeik is, akik mind a vádlott trágár, alpári beszédének, mind az édesanyjukkal szembeni agresszív és bántalmazó magatartásnak rendszeresen tanúi voltak. 

A vádlott ezen magatartásával a szülői mivoltából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte és ezáltal a sértettek erkölcsi és érzelmi sérülést szenvedtek el. 

Az Esztergomi Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete, kapcsolati erőszak bűntette és 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt halmazati büntetésként 2 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezést jelentett be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !