Tolvajokat vettek őrizetbe a kecskeméti rendőrök, étterembe és kocsmába törtek be

A vármegyeszékhely nyomozói három férfit is őrizetbe vettek, akik betörések feltételezett elkövetői - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy biztonsági cég alkalmazottja értesítette a vármegyeszékhely rendőreit, miszerint betört valaki az egyik kecskeméti étterembe. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, gyorsaságuknak hála pedig még az épületben fülön csípték a tolvajt. Kiderült, hogy a szúnyoghálót lefeszítve, a nyitott ablakon keresztül jutott be a férfi a raktárhelyiségbe, majd betörte az ajtót, amin keresztül az éttermi részbe tudott bejutni. Ott kutatni kezdett, a kasszában ekkor 3 millió forint volt, de mivel a rendőrök tetten érték, így ahhoz már nem tudott hozzájutni. A 42 éves férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás során az is kiderült, hogy egy másik vagyon elleni bűncselekményért is a férfi lehet a felelős. A gyanú szerint egy üzletben kifeszítette a lemezszekrényt és a több mint másfél milliós tartalmával együtt távozott. Az egyenruhások úgy sejtik, hogy az elkövetőnek társa is volt ezen alkalommal, őt – egy 46 éves férfit – szintén őrizetbe vették és kihallgatták.

Egy másik betörőt is megfogtak a kecskeméti rendőrök. A 23 éves helybéli a gyanú szerint az egyik kocsmába ment be, ő inkább alkoholos italokat szemelt ki magának. Pár órával később őt is őrizetbe vették az egyenruhások és kihallgatták az esettel kapcsolatban. A 42 éves és 23 éves tolvajnak a letartóztatását is kezdeményezték a rendőrök és vizsgálják, hogy elkövettek-e más bűncselekményeket is. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !