Keresés ebben a blogban

Sörcsapot és marhahúst is loptak

Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök - közölte a  Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tucatnyi feljelentés érkezett a Kalocsai Rendőrkapitányságra 2022 szeptemberében és októberében betörésről és besurranásról. Az ingatlanokból réz hulladékot, réz idomokat és szerelvényeket, csapokat, lánghegesztő pisztolyt, fűkaszát, csónakmotort tulajdonítottak el, és az egyik helyről még egy Trabant kuplungszerkezetét is elvitték.

Egy házba a nyitott ajtón keresztül surrantak be egy idegen. Azt használta ki, hogy a sértett az udvaron kertészkedik; tőle arany ékszereket és készpénzt emeltek el.

A lakatlan épületeket sem kímélték a tolvajok: azokból a házakból, ahol láthatóan nem volt lakó, leszerelték és eltulajdonították a radiátorokat, fűtéscsöveket, vízcsapokat.

Az ismeretlenek előtt nem volt akadály, és nem is válogattak. Egy külterületi tanyáról 18 db – karám építéséhez vásárolt – akác karót lovasítottak meg, egy hűtőkonténerből pedig hamburgerhúst, 18 kg marhahúst és egy komplett sörcsapot loptak el a hozzá tartozó reduktorral együtt.

A tanúk elmondása, valamint a nyomok és térfigyelő kamerák adatainak elemzése során a nyomozók előtt körvonalazódott, hogy egy bűnbandával lehet dolguk. A csoport tagjainak személyazonosságát egyenként beazonosították, és mindenkinél kutatást tartottak, mely során néhány, korábban eltulajdonított dolgot megtaláltak.

A rendőrök végül összesen hét gyanúsítottat hallgattak ki tizenkét lopási ügyben. Öt férfit vettek őrizetbe, közülük négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, ötödik társuk pedig egy más ügyben kapott, letöltendő börtönbüntetését tölti. Ketten szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozást a Kalocsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban lezárták, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu) 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !