Keresés ebben a blogban

Óriási mennyiségű haltetemet találtak egy mezőgazdasági területen, Gáborján mellett

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a halastó tulajdonosával szemben - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy óriási mennyiségű haltetemet találtak egy mezőgazdasági területen, Gáborján mellett. A nyomozók azonnal az ügy felderítésébe kezdtek és hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokokat egy közeli tóból vihették oda.

A rendőrök meghallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal elismerte, hogy ő szállította a helyszínre a több száz kilogramm halat. Az állatok nagyvalószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

A nyomozás adatai szerint az elhelyezett állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !